Subculturen in muziek

Over deze les

Daar zit muziek in! Traditie en innovatie in subculturen.

Buma Music Academy & Kunst uit het Vuistje hebben samen een ckv-les ontwikkeld! Deze les behandelt de veelzijdigheid van subculturen binnen de dimensie Traditie en Innovatie. Leerlingen leren wat subculturen zijn en hoe je deze herkent.
In de lesvideo worden een aantal subculturen uitgelicht in combinatie met verschillende associaties; Hippies & Hun ideologie, House & Extase, Hiphop & Dans, Punk & Mode. Leerlingen leren dat subculturen ervoor zorgen dat mensen ontdekken hoe ze zichzelf kunnen uiten. Na de video onderzoeken leerlingen verschillende subculturen. Leerlingen komen met behulp van de do-it-yourself module te weten wat hun eigen subcultuur is. Tot slot bepalen ze welke muziek/mode bij de gehele klas past.

Voor deze les krijg je toegang tot de lesomgeving van Kunst uit het Vuistje, hoe dat gaat lees je in de docentenhandleiding.

 

 

 

Buma Music Academy & Kunst uit het Vuistje les in subculturen.

Bestanden

Deze inhoud is alleen toegankelijk voor leden van de Buma Music Academy. Meld je aan of ontdek een aantal lessen gratis.

Media

Deze inhoud is alleen toegankelijk voor leden van de Buma Music Academy. Meld je aan of ontdek een aantal lessen gratis.

KOPPEL LES AAN KLAS

Kies klas: *