Protest song CONTEST

Protestsongs zijn terug van weggeweest! Kendrick Lamar, Maan, Sophie Straat, Beyoncé, Froukje: allemaal delen ze via pakkende songs hun onvrede, twijfels en hoop over thema’s als klimaatverandering, racisme, discriminatie, huisvesting en politieke verdeeldheid. 

Het is meer dan ooit tijd om ook jouw leerlingen een stem te geven: wat vinden zij écht belangrijk? Hoe hopen zij dat de wereld er in de toekomst uitziet? Welke boodschap willen zij uitdragen? Ga samen de muzikale barricade op tijdens onze Protest Song Contest! 

De contest

In de Protest Song Contest schrijven jouw leerlingen een eigen geëngageerd liedje. Nadat zij zich hebben ondergedompeld in de wereld van protestmuziek, gaan ze zelf aan de slag. Zangeres LAKSHMI neemt jouw klas bij de hand tijdens het proces en geeft de beste tips & tricks voor het schrijven van een protestsong.

HOW TO PROTEST SONG CONTEST

De Protest Song Contest gaat van start in het nieuwe schooljaar (2023-2024). Meedoen kost je 3 tot 6 lesuren. Lees hieronder hoe het werkt en neem de contest alvast mee in jouw planning.

Stap 1 (1 lesuur): ENGAGEMENT 
In de instaples duiken jouw leerlingen in de vele manieren waarop hedendaagse artiesten hun boodschap uitdragen. De leerlingen kiezen hierna hun eigen protestthema!

Stap 2 (1-2 lesuren): INSPIRATIE
Om inspiratie op te doen voor hun song, creëren leerlingen een visuele tijdlijn met bestaande protestliedjes binnen hun gekozen thema. 

Stap 3 (1-3 lesuren): SONGWRITING

Via een tips & tricks video daagt popartiest LAKSMHI leerlingen uit voor een freewriting opdracht. De opgeschreven ideeën werken de leerlingen uit tot een couplet en refrein voor hun song. Meer tijd? Dan kunnen jouw leerlingen een volledig liedje schrijven. 


Masterclasses van popartiesten
We selecteren een top tien protestliedjes. Deze inzendingen winnen een masterclass voor de hele klas van LAKSMHI, WIES of BABS! Deze top tien gaat ook door voor de hoofdprijs!  

Geen contest, zonder prijs!
De Protest Song Contest is niet voor niets een contest. Uit alle ingezonden protestsongs wordt één winnend lied gekozen. Een bekende artiest zal een video maken met een (akoestische) cover van dé protestsong van 2024!

Aanmelden
Deelname is alleen mogelijk voor leden van Buma Music Academy. Nog geen lid? Meld je aan voor Buma Music Academy 2023-2024.