protest song contest

Het is zover: de Protest Song Contest 23-24 is officieel gesloten én bekroond met een fantastische nummer 1. Onze vakjury heeft de moeilijke taak op zich genomen om uit al die geweldige songs één winnaar te kiezen. Met trots presenteren wij dé protestsong van 2024:

Where Have All the Flowers Gone? van Mika en Isa van het Penta College Jacob van Liesveldt! Benieuwd geworden naar hoe dat klinkt? Check het hieronder.  

DE WINNAAR EN HET JURYCOMMENTAAR

De Protest Song Contest

Zangeres Lakshmi verzorgde een fantastische freewriting opdracht om de leerlingen een duwtje in de rug te geven, en vervolgens schreven ze stuk voor stuk fantastische songteksten. Over woningnood, de rechten van kinderen, oorlog, de verslaving aan mobiele telefoons, pesten, hoe vrouwen in een bepaald perfect plaatje moeten passen, klimaatverandering, racisme en ja, zelfs over hoe vréselijk mosterd is! Veel uiteenlopende onderwerpen dus en allemaal op een eigen manier op papier en muziek gezet. Wij zijn apetrots op alle leerlingen die hebben deelgenomen!

De winnaar

Onze fantastische vakjury bestond uit Laurens Ham, Lotte van Leeuwen en Jan Modaal. Zij kozen allen een top 3 favoriete nummers, maar waren het unaniem eens over de nummer 1: Mika en Isa met Where Have All the Flowers GoneJe luistert het winnende nummer hier! Een gelaagd, prachtig gezongen protestlied over het wegvallen van de hoop,  de verandering en de mindset van de jaren zestig anno 2024, dat tegelijkertijd ook muzikaal helemaal de sixties vibes oproept. 

 


De prijs

Bij winnen hoort ook een mooie prijs: binnenkort komt pop-producer en rapper Babs naar het Penta College Jacob van Liesveldt voor een muzikale workshop! 

De juryrapporten

Benieuwd naar de mening van onze juryleden? In hun juryrapport video’s vertellen ze je alles over hun top 3! 

  • Bekijk hier de favoriete liedjes van Laurens Ham.
  • Klik hier voor de top drie van Lotte van Leeuwen.
  • Check hier de favo’s van Jan Modaal
De contest 23-24 is voorbij, wat nu?

Alles rondom de contest (de verdiepende opdrachten en de songwriting opdracht) blijft online staan, dus ga er lekker mee aan de slag! Neem ook eens een kijkje bij de lessenreeks Protestsongs die met verschillende invalshoeken naar protestmuziek kijkt, ook heel erg geschikt voor CKV.
Heb je iets tofs geschreven? Mail ons vooral: we lezen graag met je mee! 

En… stay tuned, in 24-25 laten we dit onderwerp nog niet helemaal los.