MUZIEK WORKSHOPS WAARBIJ DE HELE KLAS MEEDOET

Dat is het uitgangspunt bij de workshops van Buma Music Academy. De muzikale workshops komen naar school en worden geheel verzorgd in het klaslokaal. Leerlingen maken elektronische beats met Ableton Live, schrijven rapteksten, vormen een band, of worden cellist.

Nieuwe workshop: leer programmeren met muziek als tool bij de workshop Sonic Pi.

Je boekt gemakkelijk een workshop door op de knop te drukken en je gegevens achter te laten!

ONZE WORKSHOPS

Ableton Live

Ableton is dé software voor het produceren van elektronische muziek. Tijdens deze workshop gaan leerlingen aan de slag met het muziekprogramma Ableton Live Intro. Ze leren in een uur een eigen track componeren. Leerlingen maken een hiphop, dance of dubstep nummer door losse geluiden te mixen en melodieën in te spelen op bijvoorbeeld een midi keyboard.

Muziekinstrumenten

Cello of ukelele, hoeveel leerlingen spelen dat nou? Alle leerlingen uit jouw klas dus – met de instrument workshops van Buma Music Academy. Voorkennis van deze instrumenten of noten kunnen lezen is niet nodig. De klas leert in één uur allemaal hetzelfde instrument bespelen aan de hand van kleuren en nummers. Kies uit een instrumentworkshop cello, ukelele, saxofoon of darboeka (trommel).

Muziek en taal

Rap: waar komt het vandaan? Hoe breng je je teksten over? Hoe zet je jouw woorden om in een rijmende raptekst? Wat voor soort rijmvormen gebruiken bekende rappers? En natuurlijk, hoe rap je op de beat en werk je aan je flow?
Onze hip-hopdocenten trekken door het hele land om op school met de klas te rappen. In deze workshop duiken we in rap tempo de wereld van hiphop in!

Jouw klas als band

Iedereen doet mee – niets leuker dan met een hele klas samen muziek maken en een eigen nummer creëren. Dat lijkt onmogelijk, maar onder de inspirerende leiding van Bazz lukt het altijd en overal. De backline neemt Bazz mee naar school: gitaren, bass, keyboards, drums & percussie. Samen klinkt het echt zoals een band live klinkt: Vet! Geen ervaring met muziek maken is geen probleem. Als er leerlingen zijn die wél een instrument spelen of hebben: neem mee!

Sonic Pi

Sonic Pi is de onderwijssensatie uit Groot-Brittannië! Creative tech pionier Sam Aaron ontwikkelde dit programma dat code en muziek samenbrengt. Zo wordt leren programmeren gemakkelijk en leuk. Aaron zet deze open source software zelf in tijdens zijn live shows.

Tijdens de workshop leren leerlingen de basis van programmeren terwijl ze melodieën en ritmes maken, en deze bewerken met effecten. Ze passen random functies toe om de muziek te manipuleren en laten veranderen.