Protestsongs

Over deze les

Muziek is dé manier om je stem te laten horen: al decennialang kaarten artiesten maatschappelijke thema’s aan in hun liedjes. Serieuze onderwerpen als klimaat, gender, racisme of geweld worden bezongen in uiteenlopende genres, van snoeiharde punk tot dansbare beats, van gevoelige ballads tot stevige rap. Protestsongs zetten je aan het denken, en roepen soms zelfs op tot actie!

In deze driedelige lessenreeks ontdek je met leerlingen muziek van toen en nu met een boodschap. De instaples is een interactieve quizmodule waarbij jouw leerlingen hedendaagse protestmuziek als ‘vermaak’ of ‘protest’ bestempelen – of is het misschien allebei goed? Samen ontleed je de lyrics en videoclips. In de tweede les maken leerlingen zelf een tijdlijn van protestmuziek. Extra leuk: producer en rapper Babs laat in de lesvideo zien wie haar inspiratiebronnen zijn! De reeks sluit af door naar de daden van artiesten te kijken – op het podium én daarbuiten. Leerlingen bepalen in twee opdrachten hoeveel (maatschappelijke) verantwoordelijkheid celebrities hebben.

muziek-en-maatschappij-Childish-Gambino

Bestanden

Deze inhoud is alleen toegankelijk voor leden van de Buma Music Academy. Meld je aan of ontdek een aantal lessen gratis.

Media

Deze inhoud is alleen toegankelijk voor leden van de Buma Music Academy. Meld je aan of ontdek een aantal lessen gratis.

KOPPEL LES AAN KLAS

Kies klas: *