Burgerschap

In de complexe wereld van vandaag staan jongeren voor grote uitdagingen:
van klimaatverandering en politieke verdeeldheid tot de druk van sociale media en de zoektocht naar hun eigen identiteit. En naar wie moeten we dan luisteren? Juist, de jongeren zelf! Bij ons wordt niet óver leerlingen gesproken, maar dóór leerlingen.

In ons lesmateriaal speciaal gericht op burgerschap en engagement staan de zorgen, dromen en idealen van jouw leerlingen centraal. We stimuleren nadenken over maatschappelijke vraagstukken, participatie en medezeggenschap.
Het is tijd dat we jonge mensen serieus nemen!

Niet onbelangrijk: de voorbereiding voor jou als docent is minimaal, want alles staat voor je klaar om binnen no time creatieve en inspirerende lessen Burgerschap te geven.

PROTESTSONGS LESSENREEKS + PROTEST SONG CONTEST

In onze protestsongs lessenreeks draait het helemaal om protestmuziek, omdat wij geloven dat muziek dé manier is om je stem te laten horen. Protestsongs zetten je aan het denken en roepen soms zelfs op tot actie. Ook wij vragen jou en je klas om in actie te komen en je eigen liedje te maken in onze Protest Song Contest

De lessenreeks en de contest zijn los van elkaar te gebruiken, maar in combinatie zijn ze het sterkst. Dan worden je leerlingen in ongeveer 10 uur aangespoord om na te denken over hun eigen rol in de maatschappij en hoe ze hun eigen stem kunnen gebruiken. Heb je minder tijd? Dan kun je ook kleinere opdrachten of losse lessen uit het materiaal halen en inzetten in je lessen!

Protestsongs lessenreeks
In de driedelige lessenreeks ontdek je samen met je leerlingen muziek van toen en nu met een boodschap. Inclusief interactieve quizmodule, het maken van een tijdlijn onder leiding van producer en rapper Babs en het spel Swipe the artist waarin je kijkt naar de maatschappelijke verantwoordelijkheid van artiesten. Check het lesmateriaal hier!

Protest Song Contest
We roepen iedere school op om mee te doen met onze contest in schooljaar 2023-2024! Leerlingen schrijven een eigen protestsong over een onderwerp dat ze écht belangrijk vinden. Meer tijd en zin in verdieping? Duik dan met je klas in de verschillende manieren waarop artiesten van nu een boodschap overdragen in muziek, en laat protestliedjes door de jaren heen jouw leerlingen inspireren. Lees hier alles over de contest.

Ik wil meedoen!
Zin om jouw burgerschapslessen een boost te geven en ben je nog géén lid? Meld je dan nu aan voor Buma Music Academy 2023-2024.