Highlights

Buma Music Academy bestaat sinds 2012. Wij zijn enorm trots op de impact die het heeft gehad op muziek en CKV in het voortgezet onderwijs! Door de kennis en praktijk van hedendaagse (pop)muziek dicht bij leerlingen te brengen, inspireren we de volgende generatie. Dit doen we samen met de docenten die gebruik maken van Buma Music Academy.

Artiest in de klas

Onvergetelijke muziek belevingen voor leerlingen, dat is waar Buma Music Academy in uitblinkt. Jaarlijks zijn er fantastische kansen om een popartiest in de klas te halen, een concert te bezoeken of een masterclass te volgen. Zo maken we de wereld van muziek tastbaar voor leerlingen. Wil je gebruik maken van dit aanbod? Leden van Buma Music Academy ontvangen deze mogelijkheid via de nieuwsbrieven.

Highlights

Op deze pagina vind je een greep uit jaren aan highlights van Buma Music Academy: scholentours met artiesten als Blanks en Faïs, de knetterbelangrijke Muziekdocent van het Jaar verkiezing. Maar ook grotere projecten zoals de gigantische campagne met artiesten als Froukje en Caza die leerlingen betrekken bij hun maakproces, en onze school act competitie in samenwerking met NPO.

Lees meer

Buma op Eurosonic

Artivisme kun je leren!

Voor de muziekconferentie Eurosonic hebben wij een panel georganiseerd waarin verschillende stemmen van de muziekwereld gingen praten over protestmuziek. Is het nog van nu en hoe ziet het er dan uit?

Onder begeleiding van Imke Loeffen vertelde Laurens Ham ons over de geschiedenis van protestmuziek, gaf Menno de Boer het perspectief van de radio, Babs gaf het perspectief van de artiest en onze Tessa  bekeek het vanuit de muziekeducatie. Een fijne discussie, met een geëngageerd publiek! 🎼💪

‘Muziekdocent van het jaar’ verkiezing

Elk jaar maken we de ultieme winnaar bekend van de ‘Muziekdocent van het jaar’ verkiezing. Een initiatief van Buma Music Academy en vakvereniging VLS.

​Lees meer op debestemuziekdocent.nl.

Maak ‘t / Deel ‘t

Popartiesten als Froukje, WIES en LAKSMHI in de klas? Tijdens Maak ‘t / Deel ‘t namen 24 popartiesten leerlingen mee in het maakproces van hun actuele songs: via masterclasses, vlogs en unieke maakopdrachten. We sloten het project af met acht spetterende liveshows in poppodia door het land.

Alle gave lescontent van Maak ‘t / Deel ‘t vind je onder ‘opdrachten van popartiesten’ in onze lesomgeving!

Blanks scholentour

Muzikaal multitalent Blanks bracht in 2018 volop excitement tijdens zijn bezoek aan de twee winnende scholen. Met zijn onuitputtelijke enthousiasme heeft hij op Youtube al een fanatieke fanbase van 1,4 miljoen volgers opgebouwd.

End of Exams Party

De eindexamenkandidaten van schooljaar 2019-2020 misten door de coronacrisis veel hoogtepunten die kenmerkend zijn voor een examenjaar. Via deze online party kregen ze toch een welverdiend eindexamenfeestje! Met Bizzey, The Partysquad, Josylvio en Willie Wartaal.

Faïs scholentour

Singer-songwriter en pianist FAÏS inspirerende in schooljaar 2018-2019 een boel leerlingen met zijn muziekcolleges op scholen in Nijmegen, Eindhoven, Zwolle, Den Haag en Utrecht. FAÏS scoorde een wereldwijde platina-hit met zijn single ‘Hey’ in samenwerking met Afrojack.

Schoolact competitie

Wie wint de award voor ‘beste schoolband’ van Nederland? Talentvolle schoolbands gingen de strijd met elkaar aan tijdens onze schoolactcompetities (2013-2018). Met als vakjury grote namen uit de muziekwereld zoals Sven Figee (Sven Hammond Soul), Maaike Oubouter en Willie Wartaal. In 2013 werd deze competitie zelfs volledig uitgezonden op de NPO!