Protest Song Contest

Over deze les

Protestsongs zijn terug van weggeweest! Kendrick Lamar, Maan, Sophie Straat, Beyoncé, Froukje: allemaal delen ze via pakkende songs hun onvrede, twijfels én hoop over thema’s als klimaatverandering, racisme, discriminatie, huisvesting en politieke verdeeldheid.

Het is meer dan ooit tijd om ook jouw leerlingen een stem te geven: wat vinden zij écht belangrijk? Hoe hopen zij dat de wereld er in de toekomst uitziet? Welke boodschap willen zij uitdragen? Ga samen de muzikale barricade op tijdens onze Protest Song Contest!

De contest

In de Protest Song Contest schrijven jouw leerlingen een eigen geëngageerd liedje. Nadat zij zich hebben ondergedompeld in de wereld van protestmuziek, gaan ze zelf aan de slag. Zangeres LAKSHMI neemt jouw klas bij de hand tijdens het proces en geeft de beste tips & tricks voor het schrijven van een protestsong.

Meedoen? Check deze pagina.

babsenlakshmi_Tekengebied 1-01

Bestanden

Deze inhoud is alleen toegankelijk voor leden van de Buma Music Academy. Meld je aan of ontdek een aantal lessen gratis.

Media

Deze inhoud is alleen toegankelijk voor leden van de Buma Music Academy. Meld je aan of ontdek een aantal lessen gratis.

KOPPEL LES AAN KLAS

Kies klas: *