Lesmateriaal over de muziekindustrie

Hoe werkt het achter de schermen van de muziekindustrie? In deze serie lesmateriaal voor vmbo, havo en vwo kijken we achter de schermen bij een poppodium en naar de productie van een festival, de zakelijke kant van muziek, platenmaatschappijen en labels, techniek bij een optreden en hoe je zelf een optreden kunt organiseren. Zo organiseren leerlingen hun eigen concert!

Achter de schermen

Een plek waar je normaal niet binnen komt: achter de schermen van de muziekindustrie. Hier zie je wat er nodig is voor de productie van een festival of concert. Beroepskeuze in de evenementensector voor jouw leerlingen wordt een stuk inzichtelijker met het lesmateriaal in deze serie, ook speciaal voor vmbo leerlingen.

De muziekindustrie voor CKV lessen

De muziekindustrie is een van de meest winstgevende sectoren in de cultuur. Besteed er aandacht aan in je CKV lessen met dit kant en klare lesmateriaal over de muziekindustrie. Zo breng jij leerlingen op de hoogte van wat er komt kijken bij een concert of festival dat zij zelf bezoeken en leren zij kijken naar het totaalplaatje van een show.

Lees meer
Demo les filter

THEMA'S

Niveau
Niveau
Onder- of bovenbouw
Onder- of bovenbouw
Vak
Vak

Een optreden organiseren

Techniek bij een optreden

Platenmaatschappijen en platenlabels

De zakelijke kant van muziek

Achter de schermen bij een poppodium

Productie van een festival