GIF Ableton.gif

Online live workshops

De elektronische muziek workshops en rap workshops kunnen ook live online worden gegeven!

Een perfecte oplossing wanneer er plots extra Coronaproof gewerkt moet worden, bijvoorbeeld voor leerlingen die onderwijs volgen vanuit huis.

Workshopdocenten Menno en Patrick Jason gaan live met jouw klas aan de slag. Je kunt kiezen uit een aantal interessante workshops.

Learning Music

Beats, noten, toonladders en akkoorden. Via het gratis toegankelijke platform ‘Learning Music’ helpen we leerlingen met leuke voorbeelden door de stof heen. Huiswerk? Zelfstandig de hoofdstukken ‘baslijnen’ en ‘melodieën’ doorlopen en een track opbouwen in de Playground. Deze kunnen de leerlingen vervolgens opslaan en delen in Google Drive.


Deze workshop boeken? 

KLIK HIER!

Learning Syntheses

Learning Syntheses helpt leerlingen om te begrijpen hoe synthesizers werken. Deze workshop maakt o.a. gebruik van het gratis toegankelijke platform ‘Learning Synths’. Helemaal toegespitst op de huidige populariteit van synthesizers! Leerlingen gaan zelf aan de slag met het vormen van beats. 


Deze workshop boeken? 

KLIK HIER!

Ableton Live

In deze workshop gaan leerlingen zelf aan de slag met het produceren van een track in Ableton. De workshopdocent geeft een korte uitleg – daarna kunnen leerlingen vliegensvlug aan de slag. Leerlingen kunnen Ableton Live (Trial versie) zelf gratis downloaden op hun eigen computer. Tijdens de workshop helpt de workshopdocent met vragen via Live Chat.
Tip! Laat leerlingen ter voorbereiding op deze workshop de les opbouw van een track maken, te vinden in onze online lesomgeving.


Deze workshop boeken? 

KLIK HIER!

Sonic Pi

Een gave workshop voor leerlingen die wat meer uitdaging kunnen gebruiken. Dé onderwijssensatie uit de UK genaamd ‘Sonic Pi’ combineert muziek en programmeertaal tot een ongekende leerervaring.
Tijdens deze workshop leren leerlingen de basis van programmeren, terwijl ze met die programmeertaal popmelodieën en ritmes maken en deze bewerken met effecten. Ook passen ze random functies toe om de muziek te manipuleren en te laten veranderen. Een hele vette crossover tussen muziek en digitale skills!


Deze workshop boeken? 

KLIK HIER!

Rap

Rap is al jaren onverminderd populair als vocale muziekstijl. Misschien hebben je leerlingen het zelf al eens geprobeerd en ervaren hoe moeilijk het is. In deze online workshop leren ze alles over rap: hoe het is ontstaan en hoe het werkt. Rijmende teksten schrijven en dat ook nog eens laten ‘flowen’ op een beat: pak een pen en papier en ga aan de slag!


Deze workshop boeken?

KLIK HIER!

Docenten-training

Hoe kun je als docent zelf Ableton Live inzetten in de (online) klas? In deze verdiepende docententraining leer je alles over arrangeren, mixen, jammen en opnemen. Certified trainer Menno Keij geeft de cursus tijdens 3 sessies van 1,5 uur via het interactieve platform Zoom. Per training doen maximaal 4 docenten mee. Zo heeft Menno tijd om mee te kijken op je scherm en alle vragen te beantwoorden. Interesse? Meer informatie is te vinden via deze pagina.

Docententraining boeken? 

KLIK HIER!