MASTERCLASSES

VAN EEN ARTIEST

Nederlandse popartiesten als WIES, Caza en LAKSMHI delen tijdens inspirerende masterclasses hun artiestenverhaal en nemen leerlingen via creatieve opdrachten mee in het maakproces van actuele songs. Elk jaar kunnen we een aantal masterclasses kosteloos aanbieden aan onze leden. Ook kans maken? Meld je snel aan!

Geen lid, maar wil je toch heel graag een masterclass van een artiest bij jou op school? Dat kan! Bekijk hieronder ons aanbod van masterclasses van popartiesten.

Video afspelen

VERSCHILLENDE MASTERCLASSES

Hier vind je een overzicht van de artiesten die staan te trappelen om op jouw school langs te komen!

Masterclass LAKSMHI

Artiest, zangeres, songwriter en theatermaker LAKSMHI maakt een verrassende combi van fluisterzachte luisterliedjes en gruizige elektronica. Jouw leerlingen kennen LAKMSHI vast van haar deelname aan Wie is de Mol! In haar masterclass creëert ze via creatieve songwriting-opdrachten een mooie open ruimte voor leerlingen om belangrijke thema’s bespreekbaar te maken.

Masterclass Waltzburg

Wij zijn Waltzburg! Een indierockband van vijf personen. Het is best wat, met een hele band muziek schrijven! In onze masterclass bandcoaching delen we tools en tricks om muziek te schrijven en interessant te maken. We helpen bandjes van leerlingen graag bij het schrijven van teksten, dynamiek, arrangement en improvisatie.

Masterclass Caza

Rapper/songwriter Caza wist al op zeer jonge leeftijd dat hij artiest wilde worden en bracht de afgelopen jaren hits uit met Famke Louise, Ronnie Flex en Bizzey. In zijn masterclass neemt hij jouw klas mee in de wereld van hiphop, dancehall en reggae. Caza stelt eerst zijn helden en inspiratiebronnen voor, waarna jouw leerlingen als songwriter voor zijn nieuwste hits aan de slag gaan.

Masterclass WIES

Hoi, wij zijn WIES en wij maken Nederlandstalige popmuziek met invloeden van rock en elektronica. In onze masterclass songwriting vertellen we jouw leerlingen hoe wij liedjes schrijven! We beginnen vaak met een draft van een tekst met de methode ‘object writing’ en melodie. Hier gaan jouw leerlingen ook mee aan de slag!

Masterclass Mick Mazoo

Mick Mazoo maakt elektronische dance muziek en geeft met zijn DJ-sets en producties zijn emoties een plek op de dansvloer. Hij stond al op Tomorrowland en niemand minder dan Afrojack draaide zijn nummers. In zijn masterclass treden jouw leerlingen in de voetsporen van Mick Mazoo als producer. De leerlingen nemen eerst zelf alledaagse schoolgeluiden op – die ter plekke worden verwerkt tot een gave dancetrack. Een live producing sessie dus, gewoon bij jou in de klas!

Masterclass Massi

Massi is een rapper, zanger, songwriter en frontman van zijn eigen liveband. Zijn wortels liggen in de hiphop, maar hij zoekt in zijn eigen muziek én in de muziek die hij voor anderen schrijft graag de verbreding op. Tijdens zijn masterclass kijkt hij als schrijf- en bandcoach graag mee naar eigen materiaal van leerlingen voor een eindvoorstelling, musical of muziekopdracht.