COVER ART CONTEST

Jouw leerlingen cover art laten ontwerpen voor niemand minder dan Froukje? Doe mee aan onze Cover Art Contest! Tijdens deze contest ontwerpen jouw leerlingen een vinyl cover art voor haar nieuwste single Als Ik God Was: de Record Store Day Single van dit jaar!

De opdracht

In twee tot drie lesuren ontwerpen jouw leerlingen een eigen cover art voor Froukje. Ze krijgen via een vlogvideo tips van Artist & Repertoire manager David Koster en Sr. Creative/Strategist Melanie Kool van hiphoplabel TopNotch. Zij werken met artiesten als S10, Donnie en Frenna!

HOW TO COVER ART CONTEST

Ben je lid van Buma Music Academy? Dan vind je de opdracht in de lesomgeving (vanaf 9 mei). 
Nog geen lid van Buma Music Academy? Maak een ontdek account aan en vind daar de opdracht (vanaf 9 mei). 

Extra leuk: elke deelnemende school krijgt een mooi ingelijste single toegestuurd van Als Ik God Was. Om op te hangen in de klas! Laat ons even weten als je aan deze contest meedoet.

Deadline

De deadline van de Cover Art Contest is 1 september 2023. Hoe lever je de ontwerpen aan? Maak van elk ontwerp een losse foto en stuur alle foto’s via een WeTransfer naar ons op. Wij kiezen in de week van 4 september de beste 100 ontwerpen uit!

Selectie

De 100 geselecteerde hoezen worden getoond tijdens het Haarlem Vinyl Festival van 29 september tot 1 oktober 2023. We maken dan ook het winnende ontwerp bekend! De prijswinnende school wint een masterclass van topontwerpers voor in de klas.  

Als school kun je het Haarlem Vinyl Festival ook gratis bezoeken. We maken op deze pagina bekend wat de precieze locatie van de expositie wordt.

Record Store Day

Deze Covert Art Contest is mogelijk gemaakt door Record Store Day. Op 22 april vindt RSD in Nederland plaats met optredens van artiesten als DeWOLFF, Bente, Krezip en Jeangu Macrooy in platenzaken door het land. Froukje is dit jaar de ambassadeur van Record Store Day en haar single Als Ik God Was is de Record Store Day Single.

Vinyl lessenreeks 

Meer doen met vinyl? Duik in onze Vinyl lessenreeks met een interactieve vinylquiz en een visuele geschiedenisles over de muziekdrager. Je vindt deze lessenreeks in ons ontdek account.