INFORMATIE VOOR DOCENTEN

Door kosteloos deel te nemen aan de Buma Music Academy kunt u (docent CKV, Muziek of aanverwante vakken) gebruik maken van een actueel en veelzijdig online lesprogramma rondom pop-, hiphop-, dance- en klassieke muziek. Hedendaagse muziek staat centraal. Het lesmateriaal is breed inzetbaar, actueel en laagdrempelig. Het lesprogramma is geschikt voor alle jaarlagen en niveaus. Binnen iedere klas is het mogelijk om te differentiëren op het gebied van interesse, leerstijl en niveau. Het biedt u als docent de volledige vrijheid om zelf invulling te geven aan het BMA-programma (zowel in tijd, planning, als in keuze van de lessen en opdrachten). In onderstaande video vertellen docenten over hun ervaring met BMA:

Met ons lesprogramma willen we docenten praktische handvatten aanbieden om muziekonderwijs op een eigentijdse manier vorm te geven. U kunt het lesmateriaal inzetten ter aanvulling op uw reguliere lessen, of u motiveert leerlingen door gebruik te maken van de bijzondere extra’s zoals de schoolactcompetitie en de exclusieve buitenschoolse onderdelen.

 

Aanmelden voor deelname aan Buma Music Academy 2016/2017 kon tot 3 oktober. Wilt toch nog kennismaken met BMA, dan kunt u hieronder een proefpakket aanvragen.

 

ONLINE LESPROGRAMMA

In de online lesomgeving kunt u:

 • Al het lesmateriaal inzien (ruim 40 lessen op vmbo en/of havo/vwo niveau met diverse motiverende lesvideo’s) 
 • Klassen of projectgroepen aanmaken
 • Lesroutes uitstippelen per groep
 • Lesvideo’s bekijken / laten zien in de les
 • Opdrachten inleveren en een professional vragen om feedback te geven op een opdracht
 • Feedback leveren op het lesmateriaal en verslag doen van de lespraktijk
 • Op de hoogte blijven van de nieuwste buitenschoolse extra’s waarvoor u uw klas kunt inschrijven zoals de challenges

Welke lesonderdelen vindt u (onder andere) in de lesomgeving?

 • De muziekquiz
 • Lessen over de geschiedenis van de pop-, dance, hiphop- en klassieke muziek
 • Activerende opdrachten
 • Lessen over het schrijven van een eigen songtekst
 • Lessen over het componeren van een popsong of dancetrack
 • Lessen over verschillende soorten instrumenten en instrumentgroepen
 • Motiverende educatieve video’s bekijken met daarin bekende Nederlandse artiesten
 • De mogelijkheid een gratis muziekworkshop aan te vragen van een vakkundige en inspirerende BMA-docent

Wilt u een inkijkje in het bestaande lesmateriaal? Vul dan onderstaand formulier in en we sturen u direct een proefpakket toe.

 

We hopen dat u samen met uw klas en/of schoolact veel plezier beleeft aan dit lesprogramma! Heeft u vragen of opmerkingen, neem dan contact op via info@bumamusicacademy.nl of 024-3782462.

 

TOTSTANDKOMING VAN HET LESMATERIAAL

Het lesmateriaal van Buma Music Academy is niet bedoeld als een alomvattende methode, maar meer als een toolbox waaruit u als docent kunt putten om uw eigen lessen aan te vullen, ze spannender te maken of beter aan te sluiten op de leefwereld van uw leerlingen. De verzameling van lessen is tot stand gekomen in samenwerking met een gevarieerd panel bestaande uit docenten, methode-ontwikkelaars, muzikanten en andere mensen uit de muziekwereld. Het materiaal is constant in ontwikkeling. Sinds schooljaar 2015-2016 bieden we ook een groot aantal lessen aan speciaal ontwikkeld voor het VMBO en hebben we een aantal lessen toegevoegd waarbij de koppeling tussen klassieke muziek en populaire cultuur centraal staat. Deze ontwikkeling bouwt voort op de wensen van de docenten die eerder aan ons lesprogramma hebben deelgenomen.

 

EXTRA'S BUITEN DE SCHOOLMUREN

BMA speelt zich ook af buiten uw lokaal en biedt uw klas bijvoorbeeld de mogelijkheid een bekende Nederlandse artiest te ontmoeten of een kijkje te nemen achter de schermen van een poppodium, dance-event of concertgebouw. We schrijven regelmatig Challenges uit, waar uw leerlingen zich voor kunnen inschrijven. Hiermee maken zij kans op een exclusieve muziekgerelateerde ervaring.

BMA biedt tevens een podium aan jong muzikaal talent: actief musicerende leerlingen kunnen deelnemen aan de landelijke schoolactcompetitie. Daag andere deelnemende scholen uit met een zelfgeschreven of zelfgeproduceerde track en maak kans op een plaats in de finale! In deze aftermovie van de BMA-finale van 2015/2016 in de Heineken Music Hall ziet u wat voor spetterende dag dit was.