Veelgestelde vragen

Algemeen

Wat is Buma Music Academy?


Buma Music Academy is een online lesprogramma over muziek, inzetbaar in het voortgezet onderwijs bij onder andere muziek en ckv. Naast lesmateriaal biedt Buma Music Academy workshops, feedback door een artiest, quizzen, docentennascholing en meer om je lessen op een actuele manier vorm te geven.
Wat kost Buma Music Academy?


Buma Music Academy vraagt per deelnemende schoolvestiging per schooljaar een bijdrage van € 680,-. Om Buma Music Academy optimaal uit te voeren en te onderhouden wordt Buma Music Academy ook financieel ondersteund Buma Cultuur.
Wat is Buma Cultuur?


Buma Cultuur ondersteunt en promoot het Nederlands muziekauteursrecht in zowel Nederland als in de belangrijkste exportmarkten voor de Nederlandse (niet per se Nederlandstalige) muziek. Buma Cultuur heeft er dus alle belang bij dat Nederland een goed en gezond muziekklimaat heeft en voor de toekomst garandeert. Vandaar de forse inspanningen om het muziekonderwijs in het VO breed te ondersteunen.
Hoe kan ik me aanmelden?


Je kunt je hier aanmelden. Je kunt je aanmelden als school(vestiging). Voor iedere docent die met ons lesprogramma aan de slag wil maken we een account aan. Bij het aanmelden kun je aangeven voor welke collega's we allemaal een account kunnen aanmaken. Zijn jullie al aangemeld maar sluit een collega zich later aan? Geen probleem! Stuur een mail naar info@bumamusicacademy.nl en dan maken we het in orde.
Ik ontvang de nieuwsbrief niet (meer).


De nieuwsbrief ontvang je automatisch wanneer je ingeschreven bent bij ons lesprogramma. Ben je nog niet aangemeld? Dat kan hier. Ontvang je de nieuwsbrief niet meer? Stuur een mailtje naar info@bumamusicacademy.nl met het e-mailadres waar je graag de nieuwsbrief op ontvangt. We maken het snel in orde!
Ik geef les op een basisschool/ MBO/ HBO, mag ik ook deelnemen?


Uiteraard kan je school/ opleiding ook deelnemen aan Buma Music Academy. Let wel; het lesmateriaal en de workshops zijn speciaal gericht op het voortgezet onderwijs. Het kan dus zijn dat ons lespakket niet aansluit bij jouw behoeften/ doelgroep.
Wanneer kan ik mijn klas inschrijven voor de schoolactcompetitie?


In schooljaar 2017-2018 heeft er voor het laatst een schoolactcompetitie bij Buma Music Academy plaatsgevonden. Je kunt je klas hier dus niet meer voor inschrijven. Wel helpt Buma Music Academy je leerlingen nog steeds graag op weg met het maken van eigen muziek! Daarom kun je nog steeds gebruik maken van het onderdeel feedback van een prof.
Ik heb mij aangemeld voor het lesprogramma, maar ik heb geen bevestiging ontvangen.


We proberen twee maal per week aanmeldingen te verwerken. Dit doen we meestal op dinsdag en vrijdag. Het kan daarom zijn dat je iets langer moet wachten voordat je via je mail een bericht van ons krijgt met toegang tot je account. Ontvang je na een week nog niks? Misschien is de mail van ons in je spambox terecht gekomen, neem anders contact met ons op via info@bumamusicacademy.nl.
Onze hele sectie wil graag deelnemen aan Buma Music Academy, kan dat?


Natuurlijk! Hoe meer docenten gebruik maken van Buma Music Academy, hoe beter wij onze missie kunnen volbrengen. Je kunt je aanmelden als school(vestiging). Voor iedere docent die met ons lesprogramma aan de slag wil maken we een account aan. Bij het aanmelden kun je aangeven voor welke collega's we allemaal een account kunnen aanmaken. Zijn jullie al aangemeld maar sluit een collega zich later aan? Geen probleem! Stuur een mail naar info@bumamusicacademy.nl en dan maken we het in orde.
Kan ik ook betalen via de Cultuurkaart?


Ja dat kan! CJP/Cultuurkaart heeft bevestigd dat dit geoorloofd is. Heb je hulp nodig om dit aan je collega's te vertellen? Klik dan hier.

Lesomgeving

Ik heb een nieuw e-mailadres, hoe kan ik dit aanpassen in mijn account?


Dit kun je niet zelf aanpassen. Wanneer je ons een mailtje stuurt of even belt maken we dit voor je in orde. Mail: info@bumamusicacademy.nl | tel: 024-3782462.
De inlogpagina herkent mijn gebruikersnaam/ e-mailadres niet.


Misschien is er iets fout gegaan met het aanmaken van je account. Wanneer je ons een mailtje stuurt of even belt maken we dit voor je in orde. Mail: info@bumamusicacademy.nl | tel: 024-3782462.
Ik ben mijn wachtwoord kwijt.


Je kunt gemakkelijk een nieuw wachtwoord aanvragen door in het inlogmenu op ‘wachtwoord vergeten’ te klikken. Je ontvangt dan een mail met instructies.
Kan ik een account aanmaken voor mijn leerlingen?


De online lesomgeving beschikt alleen over docenten-accounts. Het lesmateriaal voor leerlingen delen we via pdf-documenten. Deze kun je zelf delen via de ELO van je school. De pdf-documenten zijn invulbaar: de leerlingen kunnen de vragen dus op hun tablet/laptop o.i.d. beantwoorden. Wanneer ze het document onder een eigen naam opslaan kunnen ze de les ook online inleveren bij jou. Natuurlijk kun je het lesmateriaal ook gewoon printen.
Mijn leerlingen kunnen digitaal niet in het pdf materiaal werken/ hun lesmateriaal niet opslaan/ hun bestand niet opsturen naar mij.


Op sommige devices, meestal de iPad, hebben leerlingen moeite met het opslaan/ delen of werken in ons lesmateriaal. Hierbij moeten leerlingen een externe app downloaden om in de blauwe kaders te werken. Denk hierbij aan een app zoals PDF-expert. Dan kunnen leerlingen hun bestand ook met jou delen. Sommige scholen hebben ook een abonnement op betaalde pdf-apps voor bijvoorbeeld de iPad, vraag dit na bij de ICT-afdeling van jouw school.
Handig is om je leerlingen hun gemaakte lesmateriaal onder de naam van de les én als toevoeging hun eigen naam op te laten slaan.
Ik heb een andere vraag over de online lesomgeving/ het lesmateriaal.


Neem contact op met info@bumamusicacademy.nl.

Workshops

Hoe kan ik een workshop aanvragen?


Dat kan op onze pagina workshops. Hier vind je ook het volledige aanbod en de informatie per workshop.
Door COVID-19 kan er geen workshop plaatsvinden bij mij op school. Is er een alternatief?


Jazeker! Wij hebben een live online workshopaanbod opgezet om zo samen de tijd van Corona maatregelen door te komen. Kijk hier voor het aanbod en de mogelijkheden.
Hoe veel leerlingen kunnen meedoen aan een workshop?


Onze workshops zijn voor maximaal 30 leerlingen tegelijk. De uitzondering daarop is de workshop Jammen, daarbij zijn genoeg instrumenten beschikbaar voor 25 leerlingen.
Wat voor klaslokaal is er nodig voor een workshop?


Een klaslokaal met verschuifbare stoelen en tafels. Daarnaast dient het klaslokaal 60 minuten voor- en 60 minuten na de workshop beschikbaar te zijn voor op- en afbouw.
Hoe lang duurt een workshop?


Een workshop duurt tussen de 50 en 100 minuten, afhankelijk van jullie lesrooster en wensen.
Moet ik instrumenten/computers regelen voor de workshop?


Nee! Al onze workshops komen volledig verzorgd bij jou in het klaslokaal. Instrumenten/computers worden meegebracht door de workshopdocent.
Ik heb een andere vraag over de workshops.


Neem contact op met mirly@bumamusicacademy.nl

Ableton

Ik wil mijn leerlingen graag laten produceren. Hoe pak ik dit aan?


Ableton is erg enthousiast over het initiatief Buma Music Academy en ondersteunt ons met Ableton Live Intro licenties. Docenten die deelnemen aan Buma Music Academy kunnen gratis Ableton Live Intro licenties aanvragen voor hun leerlingen. Om je op weg te helpen met je lessen zijn er in de online lesomgeving 6 lessen met praktische tutorials beschikbaar over het programma Ableton Live Intro. Ook is er een introductie-les die jou en je leerlingen de basis van produceren bijbrengt. Natuurlijk kun je voor de leerlingen ook een Ableton-workshop aanvragen. Deze worden gegeven door Ableton certified trainers zoals Menno Keij.
Wie kan Ableton Live Intro licenties aanvragen?


Ableton licenties kunnen alleen aangevragd worden door docenten die meedoen aan Buma Music Academy. Docenten kunnen voor hun leerlingen en voor zichzelf licenties aanvragen. Deze individuele Ableton licenties zijn bedoeld voor thuisgebruik, om in je vrije tijd mee te produceren. De voorraad van licenties is beperkt. Daarom graag alleen aanvragen voor leerlingen die persoonlijk geïnteresseerd zijn. Maak je graag gebruik van het Buma Music Academy-lesmateriaal van Ableton Live Intro in de klas, en heb je daarom licenties nodig voor in je klaslokaal? Neem dan contact met ons op via info@bumamusicacademy.nl. De voorraad van licenties is beperkt. Daarom graag alleen aanvragen voor leerlingen die persoonlijk geïnteresseerd zijn. Ben je leerling? Vraag dan aan je muziek- of ckv-docent of hij/zij een licentie voor je aanvraagt.
Waar kan ik Ableton licenties aanvragen?


Vraag hier je Ableton lIve Intro licentie(s) aan.
Ik heb Ableton licenties aangevraagd maar nog niks ontvangen.


We proberen een keer per week licentieaanvragen te verwerken. Dit doen we meestal op dinsdag. Het kan daarom zijn dat je iets langer moet wachten voordat je via je mail een bericht van ons krijgt met toegang tot je account. Ontvang je na een week niets? Misschien is de mail van ons in je spambox terecht gekomen, neem anders contact met ons op via info@bumamusicacademy.nl.
Hoe installeer ik mijn Ableton licentie?


Open www.ableton.com, klik op ‘log in or register’ en volg de instructies in de video Ableton Live Intro: registratie & installatie.
Bieden jullie nascholing voor Ableton?


We bieden regelmatig nascholing voor Ableton. Deze dagen communiceren we in de agenda en onze nieuwsbrief. Er zijn ook mogelijkheden voor nascholing op maat. Interesse? Neem contact met ons op via info@bumamusicacademy.nl.
Ik heb een technische vraag over Ableton.


Mochten jij of je leerlingen andere Ableton gerelateerde vragen hebben kun je daarvoor het beste terecht bij Ableton zelf via: support@ableton.com. Je vraag kun je ook in het Nederlands stellen.

Feedback van professionals

Voor welke opdrachten bieden jullie feedback?


Je kunt feedback aanvragen voor leerlingen die een eigen song, rap of (Ableton)track hebben gemaakt. Maar je kunt ook ‘feedback’ aanvragen voor leerlingen die op weg geholpen willen worden met muzikale technieken of vragen voor muzikale projecten of profielwerkstukken.
Hoe kan ik feedback aanvragen?


Stuur de vraag, songtekst of video van je leerling(en) door te mailen naar info@bumamusicacademy.nl. Wij zoeken vervolgens een prof die je leerling(en) verder kan helpen. Daarna ontvang je, via je mail, een video met antwoord op de vraag en/of feedback!
Hoe vaak kan ik feedback aanvragen?


Per klas/schoolact kun je deze mogelijkheid één keer inzetten en zolang de voorraad strekt.
Ik heb een feedback aanvraag gedaan, maar ik heb nog niks ontvangen.


We proberen zo snel mogelijk een prof te vinden die feedback kan geven. Door drukke agenda’s kan het zijn dat je soms iets langer moet wachten. We houden je dan natuurlijk op de hoogte!
Ik heb een andere vraag over feedback van professionals.


Neem contact op met frances@bumamusicacademy.nl.

Nascholing

Wanneer vinden de docentennascholingsdagen plaats?


Ieder schooljaar organiseren we een aantal nascholingsdagen. Bekijk hiervoor onze agenda en houd daarvoor onze nieuwsbrief in de gaten.
Wat kost een docentennascholing?


Docentennascholing is gratis voor docenten uit het voortgezet onderwijs die deelnemen aan het lesprogramma van Buma Music Academy.
Hoe ziet een docentennascholingsdag eruit?


De opbouw van onze nascholing is vaak hetzelfde: je mag deelnemen aan een masterclass (een interessante lezing over muziek en educatie die je niet wilt missen) en een workshop (dit is een passende workshop waar je écht iets aan hebt voor in de klas). We eindigen met een meetup (daar kom je in contact met de profs van de dag, het team van Buma Music Academy en andere docenten). Dit alles binnen het thema van de nascholing.
Welke onderwerpen behandelen jullie in docentennascholing?


We behandelen ieder jaar diverse onderwerpen met de nascholingsdagen. Bekijk daarvoor onze agenda.
Ik moet me verantwoorden bij mijn directie over de docentennascholingsdag, kunnen jullie hierin helpen?


Iedere deelnemer ontvangt aan het einde van de nascholing een certificaat van de nascholingsdag.
Ik heb een andere vraag over de docentennascholing.


Neem contact op met frances@bumamusicacademy.nl.