Songtekst Challenge

Buma Stemra roept iedereen op om in deze bijzondere tijden, een eigen tekst te maken op een bestaande song van een Nederlandse artiest, act of band.Schrijf jouw ideeën, gevoelens en emoties van je af en misschien komt jouw songtekst wel op de radio!

Oproep!

Buma Stemra wil iedereen op weg helpen om zelf een mooi liedje te maken in deze gekke tijden van Corona.

Waarom? Muziek is namelijk dé kunstvorm die in staat is te verbinden, troost en steun te bieden. Muziek werkt heilzaam en is voor iedereen toegankelijk. Juist in deze tijd waarin muziek een hele belangrijke rol speelt, worden de componisten, tekstschrijvers en uitvoerende muzikanten hard getroffen. Door deze  challenge wordt Nederlandse muziek nog eens extra onder de aandacht gebracht. Buma Stemra geeft jou nu de mogelijkheid jouw ideeën, gevoelens en emoties van je te schrijven, met muziek als drijvende kracht. 

De challenge

Schrijf een songtekst op de bestaande melodie van nummers van Duncan Laurence, Maaike Ouboter, Snelle & Okke Punt en Blanks. De mooiste songteksten worden door deze artiesten gezongen op Radio 2!

Hulpmiddelen

Het schrijven van songteksten is net als muziek componeren een echt vak. Dit vak kun je leren en daarom helpt Buma Music Academy je in deze challenge op weg! 

Hoe? 

Feedback van artiesten

Met dit hulpmiddel kijken (en luisteren) professionele artiesten uit de muziekindustrie naar jouw geschreven tekst en geven jou feedback met tips en tops in een video om jouw tekst naar een hoger level te tillen.
Deze professionals zijn natuurlijk Duncan Laurence, Maaike Ouboter, Snelle & Okke Punt en Blanks én professionals en coaches van Buma Music Academy die vaker feedback geven in het lesprogramma van Buma Music Academy.

Video tutorials

Heb jij nog nooit een song geschreven of heb je een paar handvatten nodig om te beginnen? Bekijk dan onze video tutorials! In deze tutorials word je stap voor stap wijswijs gemaakt in het schrijven van een song en raptekst.

Bekijk de video tutorials hier.

In de klas

Ben jij docent? Ga deze challenge dan aan met jouw klas!

Alle docenten en leerlingen uit het voortgezet onderwijs krijgen speciaal voor deze challenge onbeperkt toegang tot vier lessen over het schrijven van een song- en raptekst. De lesvideo's, vragen en opdrachten uit deze lessen helpen leerlingen op weg met het maken van een eigen song- of raptekst! Klik hier voor het lesmateriaal.

Voorwaarden van deelname

Maak een mooie song- of raptekst

Doe dit het liefst samen met een ander

Stuur je tekst (en eventueel ingezongen video met je eigen tekst) op voor <datum; tijd> via dit formulier.

Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal achter je song- of raptekst! Vul daarom verder alle vragen in van het formulier en geef aan of je in aanmerking wilt komen voor feedback van de artiest. 

Video tutorials Buma Music Academy

 
Schrijf een raptekst

Tutorial Buma Music Academy

Songteksten en analyse

Tutorial Buma Music Academy

Songstructuur

Tutorial Buma Music Academy

Zelf een raptekst schrijven

Tutorial Buma Music Academy

Lesmateriaal De Songtekst Challenge

 

Schrijf een songtekst

Lesbrief vmbo

Lesbrief havo-vwo

Docentenhandleiding

Schrijf een raptekst

Lesbrief vmbo

Lesbrief havo-vwo

Docentenhandleiding

Songstructuur

Lesbrief vmbo

Lesbrief havo-vwo

Docentenhandleiding

Maak een videoclip

Lesbrief vmbo

Lesbrief havo-vwo

Docentenhandleiding

bc_logo.png

Buma Music Academy is een initiatief van Buma Cultuur

  • Black Youtube Icoon
  • Black Facebook Icon
  • Black LinkedIn Icon
  • Black Instagram Icon
BMA logo zonder achtergrond.png