top of page
MD LOGO FC.png

Muziekdocent van het jaar 2022

De ‘Muziekdocent van het Jaar’ verkiezing keert jaarlijks terug en onderstreept daarmee het grote belang van goed muziekonderwijs. Na een corona-periode zonder verkiezingen is het dit jaar eindelijk (hoog) tijd voor een nieuwe ronde! Stemmen voor de verkiezing van 2022 kan tot 1 juni via www.debestemuziekdocent.nl.
 

*De inzendtermijn is ondertussen verlopen! Uit meer dan 800 nominaties maken we half juni een top 3 van genomineerden bekend. Op 24 juni kiezen we de ultieme winnaar tijdens de spetterende 'muziekdocent van het jaar' viering. De uitreiking vindt plaats op het CSB Amsterdam, de school van oud winnares Petra Smit.

20190626_Muziekdocent van het Jaar 2018

Muziekdocent
van het jaar 

In schooljaar 2018-2019 werd op initiatief van Buma Cultuur voor het eerst de ‘Muziekdocent van het Jaar’ gekozen. De verkiezing keert jaarlijks terug en onderstreept daarmee het grote belang van gedegen muziekonderwijs. Frank Helmink, directeur Buma Cultuur: “Op een groot aantal scholen ontbreekt muziekonderwijs of zelfs een muziekdocent. In onze optiek een zeer onwenselijke situatie. Met deze uitverkiezing vragen we nadrukkelijk aandacht voor het belang van muziekeducatie en de rol van de muziekdocent daarin.”

20190626_Muziekdocent van het Jaar 2018

Muziekdocent van het jaar 2019

Op 26 juni 2019 reikten Ingrid van Engelshoven – minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap – en Songfestivalwinnaar Duncan Laurence de award voor Muziekdocent van het Jaar 2018/19 uit aan Petra Smit. Zij is als docent muziek/CKV verbonden aan de Christelijke Scholengemeenschap Buitenveldert in Amsterdam. Uit bijna 1.400 nominaties werden vijf finalisten geselecteerd die door een achtkoppige vakjury werden beoordeeld. Smit werd als winnares gekozen door haar grote passie voor en uitgebreide kennis over muziek.

bottom of page