Maak 't deel 't header (2).png

Maak 't / Deel 't

Buma Music Academy komt met een heel gaaf project de scholen in: Maak 't/Deel 't. Professionele artiesten en componisten maken met een maakbudget van OCW nieuwe muziek/songs/tracks én delen dit proces met jouw leerlingen. Hoe ziet dat eruit? 

  • De artiest betrekt jouw leerlingen op verschillende manieren bij het maakproces. Met vlogs bijvoorbeeld, demo-versies, een akkoordenreeks (meespelen/coveren), samples (t.b.v. remixen door leerlingen) of tekst ideeën, waar leerlingen mee aan de slag kunnen.

  • Een masterclass bij jou op school: de artiest komt een keertje langs voor directe interactie én een vette sessie met de leerlingen.

  • Voor het ‘echie’: artiesten gaan alle songs opnemen én uitbrengen. Leerlingen volgen dus de hele weg van idee tot kant-en-klare song in de échte muziekwereld.

  • Showcases: aan het eind van schooljaar 2021-2022 sluiten we Maak 't/Deel 't af met zes concerten door heel Nederland. Ook jouw artiest gaat hier het nieuwe werk uitvoeren. Jouw leerlingen zijn uiteraard welkom en staan vooraan! 

  • Het team van Buma Music Academy is jullie intermediair.


    Wordt jouw school niet gekoppeld aan een artiest? Dan kun je verder met het werk van alle 24 artiesten! Zij maken opdrachtjes voor leerlingen en geven input in de vorm van lyrics, akkoorden, samples en meer. Lees snel verder.

Scholenpartners

Inmiddels zijn 24 scholen gekoppeld aan hun artiest. Zit jouw school niet tussen deze lucky few? Geen probleem!

 

De opdrachten en vlogs die artiesten voor hun scholenpartner maken, zijn gewoon beschikbaar voor alle Buma Music Academy scholen. In de loop van dit schooljaar verschijnene alle 96 (!) opdrachten in de online lesomgeving.

De opdrachten zijn voorzien van een vlog waarbij de leerlingen meekijken in het leven van de artiest. Opdrachten zijn geschikt voor muziek en/of ckv - dit staat ook bij iedere opdracht vermeld.

 

Nog geen lid van Buma Music Academy? Klik op aanmelden en krijg toegang tot dit vernieuwende en knettervette materiaal!