Maak 't deel 't header (2).png

Maak 't / Deel 't

 Professionele artiesten en componisten maken met een maakbudget van OCW nieuwe muziek/songs/tracks én delen dit proces met jouw leerlingen. Hoe ziet dat eruit? 

  • De artiest betrekt jouw leerlingen op verschillende manieren bij het maakproces. Met vlogs bijvoorbeeld, demo-versies, een akkoordenreeks (meespelen/coveren), samples (t.b.v. remixen door leerlingen) of tekst ideeën, waar leerlingen mee aan de slag kunnen.

  • Een masterclass bij jou op school: de artiest komt een keertje langs voor directe interactie én een vette sessie met de leerlingen.

  • Voor het ‘echie’: artiesten gaan alle songs opnemen én uitbrengen. Leerlingen volgen dus de hele weg van idee tot kant-en-klare song in de échte muziekwereld.

  • Showcases: we sluiten Maak 't/Deel 't af met zes concerten door heel Nederland. Ook jouw artiest gaat hier het nieuwe werk uitvoeren. Jouw leerlingen zijn uiteraard welkom en staan vooraan! 

  • Het team van Buma Music Academy is jullie intermediair.
     

Scholenpartners

Inmiddels zijn 24 scholen gekoppeld aan hun artiest. Zit jouw school niet tussen deze lucky few? Geen probleem!

 

De opdrachten en vlogs die artiesten voor hun scholenpartner maken, zijn gewoon beschikbaar voor alle Buma Music Academy scholen. In de loop van dit schooljaar verschijnen alle 96 (!) opdrachten in de online lesomgeving.

De opdrachten zijn voorzien van een vlog waarbij de leerlingen meekijken in het leven van de artiest. Opdrachten zijn geschikt voor muziek en/of CKV - dit staat ook bij iedere opdracht vermeld.

 

Nog geen lid van Buma Music Academy? Klik op aanmelden en krijg toegang tot dit vernieuwende en knettervette materiaal!