Maak 't deel 't header (2).png

Maak 't / Deel 't

Ben jij (semi)professioneel actief in popmuziek als songwriter/componist/producer/maker? En heb je op het moment niet het budget om te investeren in nieuw materiaal; het schrijfproces, het huren van een studio, (gast)muzikanten etc?​

Schrijf je in voor de OPEN CALL van Maak 't / Deel 't. In dit project worden makers door het Ministerie van OCW gesteund om twee nieuwe producties te maken, op te nemen en uit te voeren. 

Open call

Er is een open call tot deelname aan dit project, de deadline daarvoor is 1 augustus 2021. In de loop van augustus beslist de commissie welke 24 pop acts gesteund worden om het project uit te voeren. Als jouw act daarvoor geselecteerd wordt, ga je in de periode september 2021 - juni 2022 aan de slag met het maken én delen van twee compleet nieuwe producties. 

Maak 't / Deel 't heeft als eerste doel om de creatie van nieuw werk te faciliteren. Daarnaast heeft het tot doel om dit nieuw werk te delen bij een nieuw publiek, met name middelbare scholieren. Bovendien worden makers gevraagd om middelbare scholieren mee te nemen in hun maakproces - je komt in direct contact met deze leerlingen en geeft hen tools en inspiratie om zelf ook aan de slag te gaan met muziek maken. Meer weten? Dat lees je verderop. 

AANMELDEN VOOR MAAK 'T / DEEL 'T?

Maak 't 

Dit gedeelte is simpel! Jouw act gaat nieuw werk maken. Om precies te zijn twee nieuwe nummers, tracks, producties of hoe jij dat beestje ook wil noemen. Binnen Maak 't / Deel 't ontvang je budget voor het schrijven, opnemen, mixen & masteren én uitvoeren van deze twee nieuwe nummers. Dat budget is als volgt: 

Per nieuw nummer:
 

  • Nieuw nummer schrijven        €2.000,-

  • Studio & mastering                 €750,-

  • Band/producer                       €1.000,-

  • Liveshow (uitkoop)                  €1.000,-

  • Verblijfs- en vervoerskosten    €250,-

 

Totaal: 2x €5.000 = €10.000,-​

Deel 't

Buma Music Academy bestaat om leerlingen in het voortgezet onderwijs in aanraking te brengen met muziek. Vandaar dat de voorwaarde bij Maak 't is dat jouw act het ook gaat delen. En niet alleen op je normale kanalen - ook binnen scholen. Pay it forward. 

De voorwaarden om een makersbudget te ontvangen bij Maak 't / Deel 't zijn als volgt:

Je wordt gekoppeld aan:
-    Eén partnerschool Voortgezet Onderwijs, met één contactpersoon: een docent Muziek/CKV/Nederlands/anders.
-    Dat kunnen wij (Buma Music Academy) voor je doen. Of je kunt zelf één of meer VO-scholen & contacten aandragen 


Wat ga je doen?
-    Minimaal één schoolbezoek met een masterclass voor leerlingen (songwriting, produceren etc). 
-    Maak minimaal één opdracht per song voor de leerlingen:
* vraag bijvoorbeeld de school een bijdrage te leveren / feedback te geven op jouw lyrics
* stuur de school een (aantal) files van je nieuwe muziek, zodat leerlingen een eigen remix kunnen maken
* stuur de school de tabs, bladmuziek etc. zodat (muziek)leerlingen je song(s) kunnen meespelen of coveren 
-    Neem  de leerlingen mee in je maakproces. Maak één of meer vlogs van je totale proces en deel deze met je partnerschool
-    Je treedt met je nieuwe songs op bij een van de 6 Maak’t/Deel’t showcases. 


/

De kleine lettertjes

Het is overheidsgeld, dus…

  • Maak’t/Deel’t is een (corona)programma van OCW in samenwerking met Buma Cultuur en Buma/Stemra.

  • Het gaat om Overheidsgeld en dat betekent dat de (administratieve) voorwaarden uitvoerig zijn en strikt worden gehandhaafd. De deadline voor verslaglegging is 1 september 2022.

  • Het budget dat je krijgt voor dit project is een voorwaardelijke beschikking, die je zult moeten terugbetalen als je de voorwaarden en verslaglegging niet correct uitvoert. 

  • De uitgebreide voorwaarden kun je lezen op www.nieuwemuziekmaken.nl

  • Bij aanmelding moet je de algemene voorwaarden lezen en voor akkoord tekenen + een ingevulde en ondertekende de-minimis verklaring aan te leveren: