Maak 't deel 't header (2).png

Maak 't/Deel 't impressie

Bij Maak 't/Deel 't worden 24 artiesten gesteund om nieuwe muziek te maken. Met een maakbudget van OCW creëert iedere artiest twee nieuwe nummers, songs of tracks. Popartiesten in de breedste zin van het woord gaan aan de slag met deze opdracht én delen hun proces met middelbare scholen in heel Nederland! Als lid van Buma Music Academy krijg je toegang tot de vetste vlogs, masterclasses en opdrachten! 

Vlogs

Via vlogs krijgen leerlingen een uniek kijkje achter de schermen van de muziekindustrie. Hoe komt een nieuw nummer van de band WIES bijvoorbeeld tot stand? Je ziet het hieronder. 

Masterclasses

De Maak 't/Deel 't artiesten reizen langs scholen door het hele land en geven de vetste masterclasses. Wat dacht je van een crashcourse songwiriting van Froukje, een workshop beats maken door Babs of muziek arrangeren met Banji? 

© Marcel Krijgsman, Jessie Kamp

Opdrachten

Krijg de tofste opdrachten voor CKV en muziek! Zet ze in als losse les, pas ze toe binnen je eigen lessen of ga er een aantal weken mee aan de slag. Totaal komen er in schooljaar 21-22 zo'n 96 nieuwe opdrachten bij in onze lesomgeving! 

De opdrachten gaan over muziek maken, muziekcultuur en muziekindustrie. Hieronder een voorproefje!

 

GINGE - Branding 
PEER - Referentietracks 
Clean Pete - Liedje omvormen