Blanks scholentour 3.jpg

Lesmateriaal

Wanneer je bent aangemeld voor Buma Music Academy krijgen jij en je collega's een eigen account voor onze online lesomgeving

 

Hier vind je wel 50 lessen binnen 7 muzikale thema's, geschikt voor muziek- en CKV-onderwijs. De lessen hebben bijpassende lesvideo's en zijn gedifferentieerd op vmbo en havo-vwo niveau. De invulformulieren bij het lesmateriaal kun je delen in de ELO van school. Leerlingen kunnen zo ook zelfstandig aan de lessen werken. Bekijk hier ons proefpakket.

Vanaf 2021: uniek lesmateriaal van 24 talentvolle bands, producers en singer-songwriters (gemaakt in het kader van Maak 't / Deel 't. 

Hoe maken wij het lesmateriaal?

Het lesmateriaal van Buma Music Academy is niet ontworpen als methode. Juist niet, het is flexibel! Jij gebruikt het als toolbox en kiest de onderdelen die jouw lessen verrijken. Vernieuw je lessen, maak ze spannender, en laat professionals uit de muziekindustrie aan het woord. Zo sluit je nog beter aan bij de leefwereld van jouw leerlingen. De lessen worden geschreven door professionals uit de muziekindustrie en docenten in samenwerking met het Buma Music Academy educatie-team. 

Verrijk je muziek- of ckv les!

Naast al dat lesmateriaal, hebben we nog meer opties om van een muziek- of CKV les een totaalbeleving te maken, zoals verdiepende workshops en quizzen. Gewoon bij jou in de klas! En schrijven jouw leerlingen zelf muziek? Help  ze om verder te komen met feedback van een professional. Wil jij als docent nóg beter worden in het overbrengen van het lesmateriaal, en op de hoogte blijven van ontwikkelingen in het veld? Kijk dan eens bij onze speciaal ontworpen nascholing voor docenten.

 
 
Merijn feedback.jpg

Feedback van een prof

Hoe help jij leerlingen verder met hun zelfgeschreven muziek? Met feedback van een prof! Muzikanten en andere professionals uit de muziekindustrie helpen je leerlingen graag op weg. Zo beantwoorden ze muzikale vragen van leerlingen en geven ze feedback op hun song, track of rap. Deelnemers van Buma Music Academy kunnen gebruik maken van dit item! Mail naar info@bumamusicacademy.nl voor de mogelijkheden. Klik hier om te zien waarom leerlingen en docenten graag gebruik maken van deze mogelijkheid. 

275437479_10160354189748484_6737667704022419728_n.jpg

Ableton licenties

Laat je leerlingen zelf aan de slag gaan met het produceren van elektronische muziek! In samenwerking met Ableton maakt Buma Music Academy het mogelijk om gratis Ableton Live Intro licenties aan te vragen voor de schoolcomputers. Doe je mee aan Buma Music Academy? Vraag dan hier je Ableton Live Intro licenties aan!

Lesvideo%2520Singer-songwriter%25202_edi

Overzicht lesmateriaal

De online lesomgeving staat boordevol  kant-en-klaar lesmateriaal geschikt voor vmbo en havo-vwo niveau. Benieuwd welke onderwerpen er allemaal tussen zitten? Neem dan een kijkje op deze pagina.