INSPIRATIE
PAKKETTEN 

Van lesmateriaal naar co-creatie.

Jouw leerlingen werken met opdrachten direct afkomstig van

popartiesten als Froukje en Caza! 

In schooljaar 2022-2023 brengt Buma Music Academy je 12 inspiratiepakketten. In deze pakketjes duiken jouw leerlingen in de verschillende kanten van artiest zijn: songwriting, arrangement en improvisatie - maar ook andere aspecten zoals productie en branding. Meld jouw school aan en maak direct gebruik van deze kant-en-klare inspirerende content.

Wil je een voorproefje? Klik op deze button en krijg direct een download met twee opdrachten uit de inspiratiepakketten! Je vindt hier een muziekopdracht van Froukje en een CKV opdracht van GINGE.

20220322_BumaMusicAcademy_Massi_YuvertaWestvliet_JessieKamp_029.jpg

Wat doet zo'n pakket? 

Alle inspiratiepakketten zijn samengesteld met opdrachten van één of meerdere artiesten. Zij nemen jouw leerlingen mee op ontdekkingsreis in hun eigen maakpraktijk. Dit kan variëren van muziekinhoudelijke opdrachten tot denken over de muziekindustrie. Hieronder vind je een korte omschrijving per pakket.

Leerlingen worden uitgedaagd tot co-creatie, zo leren ze op een inspirerende manier meer over muziek! 

In de online lesomgeving zijn de pakketjes gesorteerd in de categorieën muziek en CKV. Wij weten allemaal: zo hard zijn die grenzen niet altijd. Kijk ook eens naar de pakketjes van het vak dat jij niet geeft, er zit fantastisch materiaal tussen! 

Deze pakketjes vind je nu in de online lesomgeving

Froukje 

Froukje neemt je leerlingen in dit pakket mee in haar manier van teksten schrijven. We duiken in haar liedjes met een songtekst analyse, concepten voor songwriting en songwriting tools. Als bonusopdracht kijken jouw leerlingen naar de maatschappijkritische nummers van Froukje.
 

Babs

Weet jij eigenlijk wat een producer is en doet? Artiest Babs legt het je uit in dit inspiratiepakket. Leerlingen leren een eigen beat maken in Soundtrap en schrijven daaroverheen een raptekst over iets dat zij belangrijk vinden! 

WIES 

WIES maakt Nederlandstalige popmuziek met invloeden van alternatieve rock en elektronica. In dit pakket nemen we je mee in hoe zij liedjes schrijven! We beginnen vaak met een draft van een tekst met de methode 'object writing' en melodie. Daarna gaan we het ‘verwiesen’: het proces dat een liedje gaat klinken als WIES. Een kampvuur liedje omgebouwd tot een echte band song! Je produceert het liedje zelf en gaat het vervolgens live spelen. 

Waltzburg

Indie band Waltzburg je mee in vier verschillende tools en tricks die zij gebruiken om muziek te schrijven en interessant te maken. Ieder van hen doet een trucje uit de doeken waarmee je aan de slag kunt: sampling - woorden stelen voor je songtekst - dynamiek & arrangement - improvisatie. 

Cover art

De albumhoes, omslag van een CD of Canvas op Spotify - de cover art is hét uithangbord voor een artiest: het laat zien wie de artiest is en vangt de sfeer van de muziek. Deze artiesten zijn op zoek naar de perfecte cover art voor hun gloednieuwe song: PEER, Linde Schöne, Clean Pete, YannO en Joël Domingos. Leerlingen kunnen voor elk van deze vijf artiesten de cover art ontwerpen.  

 

GINGE 

R&B/Soul artiest GINGE en haar producer Boudewijn nemen je leerlingen mee in het complete maakproces van een DIY artiest. Van het opdoen van inspiratie, het vinden van de juiste samples, het bij elkaar brengen van alle delen van een liedje tot de branding ervan: GINGE neemt je in dit pakket mee in de veelzijdigheid van het artiest zijn.

Binnenkort worden nog 6 inspiratiepakketten gereleased! Check hier de agenda

VLOG & VIDEO

Hoe spreekt een opdracht van een artiest écht tot de verbeelding? Met een video natuurlijk! Bij ieder inspiratiepakket vind je video's en vlogs van de artiest waarin zij jouw leerlingen direct aanspreken en uitdagen. Let's go!