Buma Music Academy in het kort

Buma Music Academy zet zich in voor actueel en vernieuwend muziekonderwijs binnen het Voortgezet Onderwijs in Nederland. Met ons lesprogramma willen we docenten praktische handvatten aanbieden om hun muziekonderwijs op een eigentijdse manier vorm te geven. Docenten CKV, Muziek (en aanverwante vakken) kunnen gebruik maken van een online lesprogramma rondom pop-, hiphop-, dance- en klassieke muziek. In schooljaar 2016/2017 maken ruim 600 docenten gebruik van het programma.

Bent u docent en wilt u weten wat het inhoudt om deel te nemen, vraag dan hier een proefpakket aan. Ook kunt u zich al aanmelden voor schooljaar 17/18 via deze pagina.

Buma Music Academy blikt terug…

BMA is de afgelopen vijf jaar snel gegroeid, van 50 deelnemende scholen in 2012/2013 naar 600 Nederlandse middelbare scholen in 2016/2017. Tijdens de finale van de schoolactcompetitie in de HMH op 31 mei 2016 volgden meer dan 300 scholieren allerlei activerende muziekworkshops en traden 12 schoolacts op voor een jury van bekende Nederlandse professionals. In de categorie Bovenbouw ging de eerste prijs naar Lisa Nora van Het Stedelijk Lyceum uit Enschede en bij de Onderbouw was Down to Earth van het Bonnefanten College uit Maastricht de beste. Femke Rijpkema van Het Kottenpark College Enschede won de Buma Music Academy Award 2015. In 2014 was dat PEER uit Middelburg, in 2013 Free Beer uit Stevensbeek.

Buma cultuur

BMA is een initiatief van Buma Cultuur dat zich inzet voor boeiend en eigentijds muziekonderwijs op middelbare scholen. Er wordt steeds rigoureuzer bezuinigd op dit onderdeel, ondanks het feit dat wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond hoe belangrijk muziek is voor de ontwikkeling van jongeren. Steeds meer muziekscholen moeten echter hun deuren sluiten en de lesuren die aan muziek worden besteed op middelbare scholen worden gehalveerd of zelfs helemaal geschrapt. Buma Music Academy is een landelijk programma dat het muziekonderwijs in tijden van grote bezuinigingen ondersteunt.

Buma Cultuur ondersteunt en promoot het Nederlands muziekauteursrecht in zowel Nederland als in de belangrijkste exportmarkten voor de Nederlandse muziek. Het doel is enerzijds het aandeel op de Nederlandse markt te vergroten en anderzijds een hogere inkomstenstroom door het gebruik van Nederlands muziekauteursrecht op buitenlandse markten te stimuleren. Buma heeft veruit het merendeel van de Nederlandse artiesten onder zijn hoede. Veel daarvan zijn tijdens hun middelbare schooltijd al gestart met muziek maken, denk daarbij bijvoorbeeld aan Di-Rect, Only Seven Left, The Opposites, Jungle By Night en Nick en Simon.

Ableton

In schooljaar 2015-2016 hebben ruim 2000 leerlingen op verschillende Nederlandse middelbare scholen een gratis workshop Ableton Live gevolgd. Ook hebben meer dan 1000 leerlingen een gratis licentie van Ableton Live gekregen. Ableton is maker van populaire en gebruiksvriendelijke muzieksoftwareprogramma’s die geschikt zijn voor het componeren, produceren en remixen van muziek. Ook kunnen de producten van Ableton worden gebruikt voor live optredens. Ableton is erg enthousiast over het initiatief Buma Music Academy en gelooft dat er nog veel jong en onontdekt talent rondloopt in Nederland.

Vragen?

Vragen over het lespakket of het project in zijn geheel? Neem contact met ons op door een bericht te sturen naar info@bumamusicacademy.nl of te bellen naar: 024-3782462